Петима души за задържани при в столичното 04 районно управление на МВР.

...
Петима души за задържани при в столичното 04 районно управление на МВР.
Коментари Харесай

Петима полицаи са задържани в 4-то РПУ, рекетирали собственици на заведения

Петима души за арестувани при в столичното 04 районно управление на Министерство на вътрешните работи. Задържаните са чиновници от бранш „Икономическа полиция“, а единият е на управителна служба. Занимавали са се с изнудване и рекет на търговци. Това оповестиха на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Операцията е стартирала преди няколко часа.

„Разследването е за организирана незаконна група на полицейски служители  за обезпечаване на „т.нар. „такса спокойствие“ и по-скоро изнудване на дребни притежатели на заведения за заплащане на месечна такса и стопиране на проверки“, изясни Гешев. „В резултат на това, че тези такси са били очевидно непостижими за някои от пострадалите, се стигна до това разследване“, добави той.

Подробна информация за случая ще дадат в скоро време ръководителите на Спецпрокуратурата и на отдел „Вътрешна сигурност“ в Министерство на вътрешните работи, сподели още зам.-главният прокурор.

 50434630_811351499200013_8316655941898469376_n Ивайло Иванов добави, че предстои да бъде преценено на кои от арестуваните ще бъде повдигнато обвиняване. „Искани са разнообразни суми от другите притежатели. Водени са и договаряния за уточняването им“, посочи той.

„Благодаря на Министерство на вътрешните работи, тъй като цялата активност, която ще бъде разяснена след няколко дни, е свършена съвсем главно от министерството. Едва по-късно е подадена информация в следствието и прокуратурата. Това значи, че ние знаем, че има проблеми в нашите редици и се стремим да ги решаваме“, разяснява Иван Гешев.

„Неприятно е да работиш по сътрудници, само че считам, че това ще е много оздравително за цялата система, най-малко за едни нескончаем интервал от време и по не за София“, каза още зам.-главният прокурор.

Ивайло Иванов даде детайлности и за акцията на полицията на столичния бул. „Васил Левски“, при която по обед бяха арестувани три лица. Двама са престъпно проявени. Те са хванати след обири от няколко автомобила. При задържането им служител на реда е създал изстрел със стоп партрон. Няма потърпевши.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР